Çift Katlı Çelik Villa
Çift katlı çelik villa, çatının sadece tavan izolasyonu amacıyla kullanılmadığı, binanın tamamına estetik değer ve fazladan kullanım alanı kattığı hallerde oluşturulan yeni nesil evlerdendir. Doğru detaylandırılmış, tüm aşamaları uygun şekilde tasarlanmış çift katlı çelik bir villa, her anlamda mülk sahibini memnun eder. Çelik konstrüksiyon yapılarda, tıpkı diğer klasik yapılarda olduğu gibi, doğru planlama ve uygulama esastır. Herhangi bir aşamada yaşanan eksiklik tüm inşa sürecini ve ortaya konulacak olan yapıyı doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle Vadi Villa kalitesi ve güvencesi ile hazırlanan çift katlı çelik yuvanıza daha huzurlu ve daha emin bir halde yerleşebilirsiniz. Çelikten de olsa bir yuvanın hazırlanması profesyonel özen ister.
Çift Katlı Çelik Villada Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sıradan bir çelik villadan çift katlı çelik villanın farklı kılan ismini de belirlemiş olan çatı kısmıdır. Çatının fonksiyonelliği ile birlikte sağlamlığı ve izolasyon görevini yerine getirecek özelliklere sahip olması son derece önemlidir. Sadece kapama ve kaplama görevini yerine getirmek üzere tasarlanmış bir çatı sistemi ile içerisine ekstra bir yaşam alanı yerleştirilecek olan çatı sistemi arasında her aşamada belirgin farklar vardır. Çift katlı çelik villa farklı ve estetik kılan çatı detayının, hem binanın tamamı ile birlikte hem de binadan ayrı olarak ele alınması gerekir.
Çift Katlı Çelik Villada Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tek katlı çelik villa, gerek projelendirme gerekse inşa aşamasında sahip olduğu kolaylıklar sayesinde size pek çok avantaj sunar.
- Çift katlı çelik villalarda, çatı kısmında konumlanacak yaşam alanından beklenilen fonksiyonel özellikler mutlaka belirlenmelidir.
- Binanın genel yapısını ve stabil duruşunu olumsuz etkilemeyecek, herhangi bir olağanüstü duruma karşı binayı zayıf hale getirmeyecek çatı tasarımları yapılmalıdır.
- Çatı tasarımı ve çelik binanın genel tasarımı arasında mutlak bir uyum olmalıdır.
- Amacına hizmet etmeyecek kadar büyük, geniş ya da yüksek çatı tasarımlarından kaçınılmalıdır.
- Binanın yalıtımını olumsuz etkileyecek çatılar tasarlanmamalı ve inşa edilmemelidir.
- Çift katlı çelik villa tasarlanırken doğal aydınlatma, izolasyon, çatı ve bina bağlantısına mutlaka dikkat edilmelidir.
Çift Katlı Çelik Villanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Çift katlı her binada olduğu gibi çelik binalarda da çatı katı için çeşitli avantaj ve dezavantaj durumları söz konusudur. Yalnız, çelik villaların çatıları için mevcut olan dezavantajları doğru bir firmadan hizmet alarak bertaraf edebilmek mümkündür. Bu aşamada çift katlı çelik villa için Vadi Villa kalitesine güvenmeniz yeterli olacaktır.
- Çift katlı çelik villa, estetik olarak standart çatı sistemli evlerden çok daha üstündür. Evinizin görünümünün çatı katı ile daha fazla güzelleşeceğinden emin olabilirsiniz.
- Çatı katı, bir evde pek çok amaca hizmet edebilir. Evinizi rahatlatacak bir depolama alanı, hobilerinizle uğraşabileceğiniz bir atölye, sessiz sakin bir çalışma odası çatı katının size sunabileceği fonksiyonel özelliklerden sadece birkaçıdır.
- Standart çatı sistemli bir evde çatı revizyonu hayli sıkıntılı bir işlem olabilir; ama çatı katlı çelik villanın çatı katında istediğiniz zaman bir revizyon yapabilirsiniz.
- Dezavantaj olabilecek olan en önemli husus ise izolasyondur. Doğru planlanmamış ve doğru inşa edilmemiş bir çatı katı, tüm çelik evin izolasyonunu olumsuz etkileyecektir.
- Çatı katından tüm beklentiler hesap edilmeden doğru malzemeler ile çatı katı inşa edilmez ise depo ve benzeri fonksiyonlar için kullanılan çatı katlarında çökme ve benzeri sıkıntıların ortaya çıkması muhtemeldir.
Çift Katlı Çelik Villa
Her ne olursa olsun yuvanız olacak çelik konstrüksiyonlu yapının imali esnasında tam bir güven ortamının oluşması önceliklidir. Sizin de kısa sürede beğeninizi ve güvenini kazanacak olan profesyonel ekibimiz ile Vadi Villa güvencesi altında inşa edilen hayallerinizdeki çift katlı çelik ev, dilediğiniz zaman sizin olabilir. Geleceğin teknolojisi ile kuşanmış ergonomik çelik evlerde aradığınız her şeyi bulacaksınız.
Çelik, doğada doğrudan bulunabilen bir metal değildir. Çelik, Demir (Fe) ve Karbondan (C) oluşan bir alaşımdır. Çeliğin bünyesinde sadece demir ve karbon bulunmaz. Hammaddeden üretim esnasında hammaddenin içerisinde bulunan Manganez (Mn), Fosfor (P), Kükürt (S) ve Silisyum (Si) da çeliğin içeriğine doğal olarak dahil olur. Ayrıca üretim esnasında farklı elementler de çeliğin bünyesinde dahil edilebilir.
Galvanizli hafif çelik taşıyıcı çerçevenin taşıyıcı iskelet olarak yer aldığı, hazır kapama ve kaplama yapı malzemelerinin taşıyıcı çerçeveye özel vida ve somunlarla monte edildiği, çatı sisteminin de aynı izolasyon ve galvanizli çelik kullanılarak inşa edildiği eve çelik denir.
Prefabrik kelimesi dilimize İngilizceden gelmiştir. Bileşik bir kelime olan prefabrikte “pre” ve “fabric” kelimeleri yer alır. Kelime anlamı önceden üretilmiş, ön üretimlidir. Prefabrik için tümü ile önceden üretilen ve daha sonra konumuna yerleştirilen bina tanımı yapabiliriz. Geçici, acil barınma ve kapalı alan ihtiyaçlarının karşılanması, ucuz maliyetli bina talebinde kullanılan çoğu kısmı veya tamamı fabrikalarda imal edilerek şantiye alanına bütün olarak nakledilen evlere prefabrik ev denilir.
Çelik Ev ve Prefabrik Ev Aynı mı? Bu sorunun net cevabı; hayır! Prefabrik evler ve çelik evler arasında temelde ve genelde farklılıklar bulunur. Bu farklılıklar her iki ürün grubunun da kullanım amacına göre şekillenmiştir.
• Çelik evler, her bir parçası ayrı olarak tasarlanıp üretilen ve şantiye alanında montajı yapılan binalardır. Bu binalarda hafif çelik taşıyıcı çerçeve, soğuk çeliğin şekillendirilmesi ile imal edilir. Taşıyıcı sistemin kalınlık, dolgu ve diğer özellikleri tasarım aşamasında ortaya çıkan proje ihtiyacına göre belirlenir. Prefabrik evlerde ise standart çelik sac imalı ile paneller oluşturulur ve duvar panelleri aynı zamanda taşıyıcı görevi de görür.
• Prefabrik evler çok hızlı çözüm ihtiyaçlarına göre tasarlandığı için çelik evler kadar yoğun bir izolasyon söz konusu değildir. Geçici olarak mevcut şartlarla başa çıkma konusunda prefabrik evler başarılı olsalar da çok daha uzun ömürlü çözümler için çelik evler tercih edilmelidir.
• Prefabrik yapılar kolay sökülebilir ve tekrar monte edilebilir şekilde tasarlanıp üretilirler. Çelik evler de sökülebilir; ama sökme ve yeniden montaj işlemi prefabrik evler kadar hızlı ve kolay olmaz.
• Çelik evlerin aşama aşama montajının yapılması gerekir; ama prefabrik yapılar neredeyse tamamı imal ve monte edilmiş şekilde kullanım alanına doğrudan getirilebilir. Bu da şantiye ve benzeri kullanım alanlarında prefabriği daha pratik bir çözüm haline getirir.
• Sökme ve yeniden montaj aşamalarında prefabrik evler daha toleranslıdır. Çelik evler daha detaylı yapılar olduklarından sökme ve yeniden montaj aşamasında daha fazla zarar görürler. Çok fazla kez sökme ve yeniden montajı yapılacak bir yapı aranıyorsa prefabrik tercih edilmelidir.
• Prefabrik evlerin üretim, kurulum ve nakliye aşamaları çok daha hızlıdır.
Bir inşaatın maliyetini etkileyen faktörlerin başında yapım hızı ve buna bağlı olarak kurulacak şantiye ile yönetimsel giderler gelir. Klasik inşa yöntemlerinin aksine çelik konstrüksiyon uygulamalarında zamandan edilen tasarruf maliyetten edilen tasarrufa dönüşür. Genel giderler ve işçilik maliyetlerinde büyük oranda azalma sağlanır. Dolayısıyla bir kıyaslamaya gidildiğinde çelik ev diğer standart inşaat teknikleri ile üretilen evlerden daha ucuzdur.
Çelik Bina mı Daha Sağlam Betonarme Bina mı? Çelik konstrüksiyon yapıların en büyük avantajı hafiflikleridir. Bir çelik ev, standart inşa yöntemleri ile oluşturulmuş binalara oranla, bitmiş hali ile, yaklaşık % 9 daha hafiftir. Bu hafifliğin en büyük sebebi, normal taşıyıcı sistemlerden % 20 daha hafif olan çelik taşıyıcı çerçeve sistemidir. Bu hafiflik ve sağlamlık beraberinde depreme dayanıklılığı da getirir. Deprem esnasında ani çökmeler yaşanmaz. Kullanılan malzemenin statik yapısı, esnekliği ve hafifliği nedeni ile çelik bina aynı özelliklerdeki betonarme binaya göre daha sağlamdır.
Çelik Ev Her Yere Yapılabilir mi? Çelik yapıların en önemli özelliklerinden biri hemen her koşula kolaylıkla uyarlanabilir oluşudur. Bağ evlerinin de öznel niteliklere gereksinimi vardır. Dönemsel kullanım, özellikle kış aylarında bakımsız kalma, hasat dönemlerinde depo alanı ihtiyacı, ürün muhafazası için ekstra yalıtım ihtiyacı gibi ekstrem özellikler bağ evlerinin projelendirmesi esnasında dikkate alınır. Tüm uç ihtiyaçların çelik evin sağlam, güvenli, statik, yüksek yalıtımlı, uyarlanabilir yapısı ile karşılanabilmesi mümkündür. Çeliğin esnek yapısı, çelik konstrüksiyon bina tasarımlarındaki detay farkları, inşa esnasında faydalanılan güncel teknoloji çelik yapıları bu alanda öne çıkarır. Dağlık, engebeli, alçak rakımlı, yüksek rakımlı, denizel, aşırı sıcak, aşırı soğuk, aşırı yağışlı ve benzeri her türlü coğrafi koşula uygun bir çelik ev inşa edebilmek mümkün. Sadece zorunlu şartlara uygun binalar değil arzulanan özelliklere uygun binalar üretmek de çelik konstrüksiyon ile çok daha kolay.
Çelik konstrüksiyon yapıların galvanizli çelikten imal edilmiş olan taşıyıcı çerçevelerinin etrafı ve üzeri son derece kaliteli ve modern yapı malzemeleri ile donatılıyor. Tuğla ve benzeri standart yapı malzemelerinden örülen duvarlara kıyasla çelik yapıların duvar panellerinin ince oluşu bu yanılgıda büyük paya sahip. Buradaki esas mesela duvar yapısının kalınlığından ziyade katmanlı oluşu ile alakalı. Kuvvetli bir izolasyon için duvar panelleri çok katlı bir yapıya sahiptir. Duvar panellerinde alçıpan levha, taş yünü, OSB levha, dış profil ve dış cephe kaplaması bulunur. Lahana gibi kat kat giyinmiş olan çelik eviniz üşümez, sizi de üşütmez.
Duvar panelleri ve çatı sistemindeki olağanüstü izolasyon sayesinde çelik yapılar ekstrem mevsim koşullarına karşı dayanıklı hale gelir. Çelik ev her yörenin sıcağından sizi kolaylıkla muhafaza eder.
Çelik Konstrüksiyon Neden Betonarmeden Daha Ucuz? Çelik ev de dahil olmak üzere bir yapının maliyetini hesaplarken ana gider kalemlerine odaklanmak gerekir. Yapı malzemeleri ile birlikte bir inşaatın en büyük gideri işçilik maliyetidir. Klasik betonarme yapılar ile çelik konstrüksiyon yapılar mukayese edildiğinde inşa hızı öne çıkan farktır. Çelik yapıların betonarme yapılardan çok daha hızlı bir şekilde inşa edildiği bilinir. Kısalan inşa süreci, azalan işçilik, azalan lojistik ve azalan maliyet anlamına gelir. İşçilere ödenen yevmiyelerin haricinde, işçilerin konaklama imkanı bulunmayan şantiyelere transfer maliyetleri, konaklama imkanı sunulan şantiyelerde ise işçilerin barınma maliyetleri de daha fazla bütçe gereksinimi doğurur. Yapı malzemeleri, işçilik maliyetleri, lojistik maliyetleri göz önüne alındığında, çelik konstrüksiyon yapılar ve dolayısıyla bir çelik ev aynı ölçüdeki betonarme yapılara göre yaklaşık % 30 avantaj sağlar.
Çelik Ev Projeleri Standart mı? Çelik konstrüksiyon yapılar da diğer yapılar gibi gelişen mimari ve inşaat teknolojilerinden beslenirler. Modern mimari tekniklerinin yanı sıra geleneksel ve yöresel mimariden de tasarım esnasında esinlenilmesi mümkündür. Çeliğin kolay uyarlanabilir yapısı, çelik konstrüksiyon yapıların tasarımdaki ergonomikliği sayesinde, standart betonarme binaların tasarımlarından çok daha farklı tasarımlar oluşturabilmek mümkün.
Çelik Villa Lüks Olur mu? Çelik villa en az bildiğiniz ve bilmediğiniz tüm villalar kadar konforlu olabilir. Kullanılan duvar panelleri, izolasyon malzemeleri ve diğer tüm kaplamalar o sıcak, huzurlu, güvenli ve konforlu yuva hissinin oluşmasına katkı sağlıyor. Çelik villa için esas avantaj ise taşıyıcı çelik çerçevenin çok daha kolay modifiye edilebilir oluşu sayesinde daha ergonomik yapıların inşa edilebilir olması. Bir diğer deyişle çelik yapıların tasarımında çeliğin esnekliği ve statik yapısının kuvvetinden istifade edilerek bina ebatları çok farklı şekillerde değiştirilebilir. Günümüzün yenilikçi teknolojisi ile geliştirilen duvar panellerinin iç katmanları çelik villanızın sağlamlığına katkı sağlarken izolasyonu da hallediyor. Modern izler taşıyan dış cephe kaplamalarına eşlik eden modern çatı tasarımları da çelik villanız için estetik görünümün dozunu yükseltiyor. İç mimarisi ile birlikte peyzajına da önem verilen çelik villa, bir bütün halinde mükemmel bir görünüme kavuşuyor. Dolayısıyla çelik villa betonarme bir villadan çok daha lüks ve konforlu olabiliyor.
Çok Katlı Çelik Yapılar Güvenli mi? Çeliğin doğal dengeli ve sağlam yapısının yanı sıra her türlü tasarıma elverişli şekilde işlenebilirliği binanın tamamının statik yapısını da etkiler. Çelik konstrüksiyon yapılar diğer yapı türlerine göre çok daha kararlı olurlar. Bunda taşıyıcı sistemin esnekliği ve sarsıntılara karşı toleransı son derece etkilidir. Dengeli, sağlam, esnek ve ekstrem koşullara yüksek mukavemet özelliği ile çok katlı çelik yapılar diğer inşaat teknikleri ile yapılmış çok katlı binalara göre çok daha güvenlidir.
Ücretsiz Keşif İçin Bizi Arayın
Vadi Villa Çelik Konut Sistemleri olarak hayallerinize önem veriyoruz, firmamızdan randevu alarak ücretsiz keşif hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
Vadi Villa, Çift katlı Çelik villa konusunda misyon ve vizyonunun işaret ettiği doğrultuda ilerleyerek tüm güncel imkanları kullanır, kaliteli ve güvenilir ürünler sunar. Sunduğu ürünler ile güvenli yuvaların inşasına hizmet eder. Çift Katlı Çelik Villa talepleriniz için bir telefon kadar yakınınızdayız…