Arabacıalanı Mahallesi 54. Cadde, Cadde 54 İş Merkezi No: 3/F D: 404 Serdivan / Sakarya

Çelik Ev Soğuk Olur mu?

18.01.2020
16.004
Çelik Ev Soğuk Olur mu?

Çelik Ev Soğuk Olur mu?

Belki de metalin soğuk yüzü, çelik ev soğuk olur düşüncesini getiriyor akıllara. Ya da yıllarca yanlış bilinenler bu düşünceyi hala besliyor. Tüm dünyada ve ülkemizde yapılan işin kaliteli olarak ortaya konulmaması, genel yanılgı ve olumsuz yargıların yayılmasına ve toplumda çekincelere neden olmakta. Çelik konstrüksiyon yapıların sadece afet sonralarında kullanıma açılan geçici yapılar olduğu kanısı da hakim. Tam burada prefabrik ev ve çelik ev arasındaki farkların daha net ortaya konulması gerekliliği ortaya çıkıyor. Prefabrik yapılar ile kolaylıkla karıştırılabilen çelik yapılar, aslında çok daha farklı özelliklere sahip. Çelik evlerin nasıl sıcak olabildiği hatta standart inşa teknikleri ile yapılan bir binadan nasıl çok daha sıcak olabildiğini detaylı bir şekilde açıklayalım.

Çelik Ev Prefabrik mi Demek?

Bu konuyu kısaca açıklığa kavuşturmak gerekir. Prefabrik yapı, ön üretimli yapı demektir. Yapının bir kısmı ya da tamamı fabrikada üretilir ve montajlanır. Prefabrik yapılar bütün halde de inşa alanına taşınabilir. Çelik ev, parça parça getirilen yapı malzemelerinin şantiye alanında monte edilmesi ile oluşturulur. Ayrıca prefabrik yapılarda hafif çelik taşıyıcı çerçeve çelik evlerdeki gibi değildir. Yapıların ebatları da düşünüldüğünde aynı taşıyıcı sistemin olmadığı net bir şekilde dışarıdan da gözlemlenebilir. Prefabrik ev ve diğer prefabrik yapılarda, duvar panelleri de doğrudan binanın taşıyıcı sisteminin içerisinde yer alır. Çelik evlerde ise taşıma sisteminin ana sorumluluğu hafif çelik taşıyıcı çerçevededir. Çelik evler çok daha uzun ömürlü kullanılmak üzere tasarlanırlar. Prefabrik evler gibi geçici bir süre kullanılmak, sürekli taşınarak farklı yerlerdeki ihtiyaçları da gidermek üzere tasarlanmazlar. Çelik ev kurulduğu yerde zaruri bir hal olmadığı sürece ömrü müddetince kullanılmak üzere inşa edilir. Prefabrik yapıların sökülmesi ve taşınması çelik evlere göre çok daha kolaydır. Yalıtım şekilleri ve panel kalınlıkları da farklıdır. İzolasyondaki bu farklılıklar da çelik evler ve prefabrikler arasındaki ısınma farklılığının temelidir.

Çelik Ev Kolay Isınır mı?

Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların aksine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır. Tıpkı kış şartlarında kat kat giyinildiğinde üşümemizin önüne geçebildiğimiz gibi kat kat izole edilen bir yapıda da ısı kaybının önüne geçilebilmektedir. Çelik evlerin duvar panelleri birkaç farklı kattan oluşur. Çoğu çelik yapıda standart olan bu katmanlar için en önemli husus kaliteleridir. Vadi Villa çelik evinizin tüm noktalarında olduğu gibi duvar panellerinde de en kaliteli yapı malzemelerini tercih eder. Duvar paneli, alçıpan levha, taş yünü, OSB levha, dış profil ve dış cephe kaplamasından oluşur. Oldukça kalın olan bu katlı yapı sayesinde soğuk ve sıcak mevsim şartlarına karşı yeterli önlem alınmış olur. Çelik ev için yalıtım sadece duvar panelleri ile sağlanmaz. Yalıtımda önemi tartışılmayacak diğer kısım ise çatıdır. Çatının izolasyonu en az duvarın izolasyonu kadar önemlidir. Tavan yalıtımı yapıldıktan sonra çatı sisteminin de yalıtımı yapılmalıdır. Cam yünü ve benzeri izolasyon malzemeleri ile tavan yalıtılır. Galvanizli çelik iskelet sistemi ile kurulan çatının üzerine OSB levha, mebran ve shingle ile izolasyon yapılır. Bu sayede çelik evin üst kısımdan da ısı kaybetmesinin önüne geçilmiş olur. İzolasyonun tamamlanabilmesi için kapı ve pencere yalıtımına da dikkat edilmelidir. Pencere ve kapıların imal edildiği malzemenin cinsi ve de kalitesi, ısınma ve serinlemede ne kadar tasarruf edeceğinizin belirlenmesine katkı sağlar. Tamamıyla Vadi Villa kalitesi ile tasarlanmış ve inşa edilmiş bir çelik ev için “soğuk olur mu?” diye düşünmenize hiç gerek yok. Uzun ömürlü, sıcacık, sağlam ve konforlu bir yuvaya dilediğiniz an sahip olabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları - 1 YORUM
  1. Savaş yetkin dedi ki:

    Fiyatlar ve ödeme hakkında da bilgi verirseniz

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: