Çelik Villa Hakkında
Hızlı inşa edilebilen, en az klasik mimari ve inşaat teknikleri ile üretilen lüks konutlar kadar konforlu olan çelik villa hakkında merak edilen çok fazla detay var. Çelik konstrüksiyon yapılar hakkında her biri şehir efsanesi haline gelmiş birçok asılsız bilgi olduğu gibi bu yapıların eksik bilinen tarafları da var. Villa özelinde bakıldığında ise genel endişe çelik villanın standart bir villanın tüm özelliklerine sahip olamayacağı şeklinde. Biraz olumsuz tecrübe, biraz abartı ve biraz da hayal gücümüzün desteği ile yeniyi denemekten kendimizi hep alıkoyarız. Gerçi çelik konstrüksiyon için yeni demek birazdan öte yanlış bir bilgi olur. İnşaat sektörünü rahatlatmak ve artan barınma ihtiyacını dayanıklı konutlarla hızla çözebilmek için 1960’lı yıllarda ortaya çıkan çelik evler giderek daha fazla tercih edilir ve kullanılır oldu. Peki, kendine nispeten lüks bir konut inşa etmek isteyen biri neden çelik villa tercih etmeli?
Önce Sağlamlık Diyenlerin Tercihi
Çelik yapıların en önemli avantajı taşıyıcı sistemin sağlamlığıdır. Çeliğin sağlamlığı ve inşa tekniği ile elde edilen esneklik neticesinde depremlere çok daha dayanıklı yapılar ortaya çıkarılıyor. Ayrıca duvar panelleri, çatı sistemi, diğer kapama ve kaplama sistemleri yapının geneli ile uyumlu ve tamamı birbirine entegre olduğu için çok daha sağlam bir yapıdan söz etmek mümkün hale geliyor. Çelik villa hakkında altı çizilerek söylenecek en önemli özellik çelik yapıların genlerinde olan bu sağlamlıktır. Neticede tasarım farklılıkları bu sağlamlık özelliği muhafaza edilerek oluşturuluyor.
Modern Tasarım Arayanların Tercihi
Çelik villa, günümüz mimari tekniklerinin hepsinden kolaylıkla beslenebilir. Modern çelik bir villa, betonarme ya da ahşap bir villa hangi güncel özelliklere sahipse hepsinden nasiplenir. Gelişen teknoloji ile birlikte yenilikçi akımların ülkemize daha çabuk gelmesi sayesinde, mimari uygulamalar çeşitleniyor ve daha modern çizgilere kavuşuyor. Elbette tam burada “kimden hizmet almalı?” sorusuna da yanıt bulmak gerekiyor. Mimarinin kendisi gelişiyor, inşa teknolojisi çeşitleniyor olabilir; ama tasarımcı ve uygulamacı bu gelişime ve yeniliğe ne kadar ayak uydurabiliyor? Çelik ev yapmak sadece çelik birkaç parçayı birbirine tutturup ardından da cephe kaplaması yapmak değildir. Vadi Villa bu konuda hakkında hem geçmişten gelen ticari tecrübesini hem de yeniliğe açık olan genç girişimci yönünü birleştirerek, çelik villa yaptırmak isteyenlere çok farklı alternatifler sunuyor.
İzolasyonda Tatmin
Bir binanın izole edilmesi, bir diğer deyişle yalıtılması ciddi anlamda özveri ister. Basmakalıp tekniklerle izolasyonu yapılmış bir çelik villa bir müddet sonra sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Sonuç itibari ile hem net hem de brüt kullanım alanı olarak çelik bir evden çok daha geniş olacak olan bir çelik villa için iyi bir izolasyon tasarruf anlamına da gelir. İster tek ister çok katlı olsun çelik villanızın izolasyon tekniği için ayrı bir çalışma gerekir. Isı ve ses izolasyonunda çevre koşulları, mevsim şartları, konut sahibinin beklentileri mutlaka dikkate alınmalıdır. Kullanılacak yalıtım malzemesi ve bu malzemelerin uygulama tekniği ön proje ve araştırmanın ardından belirlenmelidir. Duvar panellerinin katman sayısı ve kalınlığı ile birlikte çatı sistemi de detaylı bir şekilde düşünülmelidir. Çatı sistemi çelik binalarda izolasyonun tamamlayıcısıdır. Tasarlanan konutta çatı katı var ise çatıda uygulanacak sistemle, yaşam alanı olmadan sadece örtü olarak kullanılacak çatıda uygulanacak sistem arasında ciddi farklar vardır. Bu durumun doğru planlanıp planlanmaması bile binanızın tüm yalıtımını doğrudan etkiler. Yaz ve kış şartlarında, evinizin genel konforunda eksilme olmaması, ısınma ve serinleme için yüksek bir bütçe ayırmak zorunda kalmamanız son derece önemlidir. Çelik villa hakkında bilinmesi ve yapılması gereken ne varsa bilmek ve yapmak adına Vadi Villa sürekli kendini yenileyerek hep hazır kalıyor.